Vil du gerne have en ultralydsundersøgelse?

08 februar 2022
Steffen Petersen

advertorial

Døjer du med smerter eller gener i et område, hvor det kan være svært at vurdere, hvor smerterne egentlig kommer fra? Så skal du muligvis have foretaget en ultralydsundersøgelse. Det er ikke kun ved graviditeter, at man benytter sig af denne type af undersøgelse. Det bruges også til at lokalisere områder indeni dine led eller krop, hvor det kan være svært at vurdere, hvorfor smerter opstår. Læs mere om ultralydsscanninger i dette indlæg. 

 

ultralydundersøgelse

 

Hvad er en ultralydsundersøgelse?

Ved en ultralydsundersøgelse anvendes højfrekvente lydbølger til at måle dybden af kropsvævet og identificere eventuelle problemer indeni din krop. Det er smertefrit og ikke-invasivt, så ingen del af din krop skal penetreres for at foretage denne test. Dog kommer det an på, hvorhenne man skal foretage undersøgningen. Man vil typisk bruge den samme fremgangsmåde, som når man undersøger gravide. Det er ved et lille apparat, der kan scanne området, der skal undersøges nærmere. Det udføres normalt med gel på huden for at forbedre denne kontakt. Du kan få en ultralydsundersøgelse både i dine skuldre, hals, bryster eller urinveje. Der er også andre områder, der kan undersøges på denne måde.

 

Hvem skal du kontakte?

Ultralydsundersøgelse anvendes både på hospitaler og klinikker af specialuddannede. Du kan bestille en tid til undersøgelse ved at tale med din praktiserende læge eller noget andet sundhedspersonale. Du skal lave en aftale med en person, der har erfaring med at udføre denne type undersøgelse. Nogle maskiner er en del af en bredere undersøgelse, f.eks. røntgenundersøgelse (radiografi) og CT-scanning (computertomografi). I så fald kan du blive henvist til en anden afdeling for at få foretaget scanningen. Det er vigtigt, at du finder et sted, hvor undersøgelsen bliver udført af professionelle. Det skyldes, at kun kompetente og erfarne personer er kvalificeret til at foretage disse undersøgelser. Så du kan finde din klinik ved at søge på Google eller blive henvist af en praktiserende læge. 

Flere Nyheder