Typer af overdækket terrasse

20 januar 2021
Maya Hindsberg

Der er forskellige former for overdækkede terrasser, som alle har deres fordele og ulemper. Fælles for dem er dog, at du ikke behøver at sidde indenfor i dit hus eller i dit sommerhus, selvom det regner og blæser.

Med en overdækket terrasse kan du nemlig side udenfor og nyde naturen, selv når det regner. Men der er mange valg om forskellige typer, og derfor skal du finde den perfekte løsning for dig, uanset om det er en parasol, markise, overdækket veranda eller noget helt fjerde. Læs mere på https://www.kun-terrasser.dk/overdaekket-traeterrasse

En markise eller parasol

Fordelen med en parasol eller en markise er, at de begge skærmer for solen og regnen, men at de også kan fjernes forholdsvis nemt. En markise kan rulles ind og en parasol kan slås ned. Det er dog vigtigt, at du med en parasol køber en ordentlig fod, da du ellers risikerer, at den blæser væk. Med en markise skal du være opmærksom på, at du langt fra behøver at købe den dyreste, der er på markedet, jo mindre dit hus har nogle skæve mål. Alle markiser bliver nemlig kedelige at se på, som de bliver udsat for vind og vejr, så en billig en er ligeså god som en dyr.

En veranda med et fast tag

Hvis du gerne vil investere lidt mere i det, så løsningen er mere holdbar, så kan du overveje en veranda med et fast tag. Det er en oplagt løsning, hvis du og familien er meget ude. Det er dyrere end en parasol eller markise, men den holder også længere. Med en veranda kommer der dog også en overvejelse om, hvorvidt den passer til husets konstruktion. Den skal nemlig helst ikke virke malplaceret. Derfor kan det være en fordel at få en arkitekt, til at designe den, så den både passer ift. husets arkitektur, men også dens mål.

Flere Nyheder