Sjove og inspirerende oplevelser på museum i Århus

04 januar 2021
Astrid Pedersen

Planlægger familien en ferie i Århus – og må spændende oplevelser gerne være en del af opholdet? Så kan I roligt begynde at undersøge markedet. Der er nemlig masser af spændende muligheder for oplevelser og aktiviteter i Århus, som både kan berige hjernen og stille eventyrlysten. Og de er ikke svære at finde. Det er blot at kigge på nettet, hvor du samtidig kan booke billetter og planlægge besøg.

Inspirerende oplevelser for de videnskabeligt interesserede

I Århus finder du blandet andet Science Museerne under Århus Universitet – tre spændende museer med såvel permanente som midlertidige udstillinger.

Science Museerne tæller Århus Botaniske Have og Væksthusene samt Steno Museet og Ole Rømer Museet. Du kan med fordel planlægge besøg på disse museer hvis dine børn – og du selv – sætter pris på en oplevelse som kan udvide horisonten.

På Science Museerne kan du opleve forskellige felter inden for videnskaben som kan hjælpe dig med at sætte hverdagen og samtiden ind i et bredere perspektiv. Steno Museet er en hyldest til menneskelig nysgerrighed og videbegær som lægger grunden for forskning og udvikling. På Steno Museet, som er opkaldt efter den danske videnskabsmand Niels Steensen, vil du og din familie altid kunne opleve relevante bidrag til den videnskabelige diskurs i form af såvel den permanente udstilling som de lejlighedsvise foredrag og andre aktiviteter som aktivt inddrager børn og voksne.

På Ole Rømer Museet kan du og dine børn få glæde af at betragte det uendelige verdensrum gennem et rigtigt professionelt teleskop, og dermed få solsystemets planeter helt tæt på. Og i Århus Botaniske Have og Væksthusene kan I gå på opdagelse i en verden af grønne planter fra hele kloden, som hver især bidrager til vores allesammens økosystem.

Du kan læse mere om Science Museerne, købe billetter til museerne og planlægge dit besøg, på museernes hjemmeside https://sciencemuseerne.dk/ 

Flere Nyheder