Pas på og beskyt dit nye tandimplantat!

06 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er i forvejen ikke særligt billigt at få lavet sådan et tandimplantat, også selvom din forsikring måske betaler det (meste) for dig, for der kan jo være lidt selvrisiko og lidt egenbetaling på sådan et.

Derfor er det da med at passe på implantatet, når du endelig har fået det sat ind, og i starten tænker man nok meget over det, fordi man er lidt i øm i munden, efter der er blevet rokket og næsten radbrækket ved den, eller man er blevet bedøvet i munden og tandkødet og er helt sløv derefter behandlingen.

Således kan man sjældent tage fejl, når den behandling med at få et tandimplantat indsat, som kunne være ved at få et tandimplantat i århus indsat, fordi man lige bor her eller i området.

Man kan således mærke ens nye implantat hvis ikke direkte så i hvert fald via det område, som der er blevet pillet ved, og man er ret ødelagt bagefter, hvor man forsøger at få liv i snakketøjet igen, og man spiser måske ikke så meget fast føde de første par timer eller den første dag, da det kan gøre lidt ondt.

Men har man fået sat det implantat i ordentligt, som det sagtens kan tænkes at ske i Aarhus, så går der heller ikke længe, inden man ikke rigtig kan mærke forandringen og således ikke tænker over det.

Hold godt øje med dit nye tandimplantat, og vær forsigtig med det

Det er jo også meningen med sådan et moderne indgreb, at man helst ikke skal kunne mærke forvandlingen efterhånden, så det næsten føles som om, at man har det samme tandsæt i munden, som man blev født med.

Den slags kan de professionelle tandfolk jo også klare, om det så er en tandlæge eller en tandspecialist af en kirurg, en tandteknikker eller lignende, der har lavet det.

Men selvom sådan et implantat er lavet og sat ind, som man skal kunne bruge det i lang tid, så handler det jo også om, at man passer på det.

Det vil sige, at man – som forhåbentligt altid – husker at rense munden og børste tænder, og så skal man heller ikke spise for meget sukker.

Man skal også passe på med at skære tænder, og så skal man selvfølgelig også holde sig fra slagsmål, hvor man kan risikere at få slag i munden.

Det kan lyde som meget at holde øje med, men normalt tænker man jo ikke over det, så det skal nok ende på rutinen hos en.

Flere Nyheder