Find den rette parfume til tid, sted og anledning

12 april 2021
Astrid Pedersen

Når du står for at skulle vælge parfume, er det først og fremmest vigtigt, at den passer til dig. Derfor bør du altid prøve parfumen, før du beslutter dig for at købe den. Dette gælder uanset hvilken type parfume du godt kan lide. Og så kan du med fordel anskaffe dig op til flere parfumer – for eksempel én til hver sæson.

Vælg parfume efter årstiden

Din personlige duft kan med fordel følge årstidernes skiften. Der er intet forgjort i at have en parfume til hver sæson, så længe hver enkelt parfume i din samling selvfølgelig stadig passer til din krops individuelle kemi. Der er faktisk rigtig lækkert at have et antal parfumer at skifte imellem – og at kunne iføre sig en parfume som passer til henholdsvis sommer og vinter.

Sommerparfume – let og volatil

En typisk sommer parfume vil være let i sit udtryk, og fortrinsvis være domineret af blomsternoter. Mange parfume producenter som for eksempel det velrenommerede parfume brand Clean har specialiseret sig i de lette, luftige og lidt flygtige dufte som knap kan anes.

Parfumer fra Clean vil typisk have karakter af dugvåd, solbeskinnet sommer eng, eller nyvaskede lagner som hænger til tørre i den lette brise. Denne parfume type passer perfekt til de varme sommer måneder hvor en mere tung parfume hurtigt kan gå hen og blive ulidelig.

Vinterparfume – varm og krydret

En sådan parfume kan du dog sagtens vælge at iføre dig i løbet af de kolde og kedelige vintermåneder. Vinteren kalder på noter af kanel, vanilje, kardemomme, chokolade og andre aromaer som signalerer varme og hygge. Og så kan det være rigtig rart at kunne mærke parfumen selv om den skjuler sig under lag på lag af uld. Du kan finde et stort udvalg af sommer og vinter parfumer hos Sephora – se dem alle på sephora.dk

Flere Nyheder