Er det dyrt at købe udstyr til ølbrygning?

26 januar 2021
Sara Mortensen

Vil du gerne have en idé om, hvad udstyr til ølbrygning koster, inden du kaster dig over en helt ny hobby? Mange har et budget, som de gerne vil holde sig inden for. Læs med her og bliv klogere på, hvad det koster at brygge sit eget øl. 

Der findes meget forskelligt udstyr til ølbrygning og derfor kan det også være svært for en nybegynder, at finde ud af hvad der egentlig skal købes. Der er nogle ting, som du ikke kan være foruden når du skal brygge øl. 

Du skal blandt andet bruge en gærtank, termometre, flasker med kapsler/låg, ingredienser, gryder og et målebæger. Hvis du allerede nu tænker at det lyder uoverskueligt, så kan du købe en samlede pakke fra Brew Box, hvor alt udstyr og ingredienser til din ølbrygning er med. Du slipper derfor for at skulle købe det alle mulige forskellige steder henne. 

 

Du kan sagtens købe udstyr til en overkommelig pris

Det kan både være rigtig dyrt at købe udstyr til ølbrygning, men det kan også i den grad være til at komme i nærheden af. Det behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene. 

Hvis du køber en samlede pakke fra Brew Box, så får du alt hvad du skal bruge til eksempelvis 4 liter god øl – og alt dette kan du købe til kun 495 kr. Det er nok en af de billigste måder at komme i gang med ølbrygning på. 

Hvis du gerne vil investere i et bryganlæg, så bliver priser pludselig lidt anderledes. Der findes mange forskellige lækre bryganlæg på markedet. Du kan både købe et bryganlæg fra Brewster Beacon til 2.995 kr. og du kan købe et bryganlæg til 6.295 kr.

 

 

Find det udstyr, der passer til dit niveau og behov

Det vigtigste når du køber brygudstyr, er at du finder det der passer til dit behov. Der er ingen grund til at investere i et bryganlæg til 6-7.000 kr., hvis ikke du får brug for det halve af hvad sådan et anlæg kan. 

Du kan både komme i gang med ølbrygning til under 500 kr., og du kan købe alle tingene uafhængigt af hinanden og stadig komme i gang for under 1000 kr. Det er derfor ikke en dyr hobby at kaste sig ud i, når man tænker på, at man også får lækkert øl ud af det til sidst. 

Flere Nyheder