Det er billigere at få et stenslag repareret end at udskifte ruden

22 marts 2021
Lotte Hindsberg

Hvis du i lighed med de fleste andre bilister oplever at få et stenslag på din bilrude, er det vigtigt, at du får det lavet så hurtigt som muligt, så du ikke risikerer, at hele ruden sprækker, og du ikke kan se ud af ruden. Du risikerer at du kører galt eller er til fare for de andre bilister.

Samtidig er det væsentlig nemmere og billigere at få repareret et stenslag, end at få udskiftet hele ruden. Du kan læse mere om reparation af stenslag på stenslagpris.dk.

Der er flere ting du bør gøre i tilfælde af, at din rude får et stenslag.

Sæt tape på ruden

En af de ting der bør ligge fast i din bil er en rulle tape. Sådan en du bruger når du skal pakke gaver ind. Er uheldet ude og oplever du et stenslag, skal du sætte et stykke tape på stenslaget. Tapen mindsker muligheden for at stenslaget bliver større og udvikler sig til en eller flere revner.

Så længe at stenslaget er mindre end en 2 kr. er det muligt at lime ruden og give den UV stråler. Efterfølgende er ruden så god som ny. Det tager omkring 15-20 min, så er du klar til at køre videre. Hvis det ikke er muligt at reparerer stenslaget og ruden skal udskiftes skal du forvente at det kan tage op til 2 dage.

Det skyldes at det kan være nødvendigt at bestille den rigtige rude hjem. Husk at sikre at det er en original rude, da din bil ellers kan miste værdi. Når ruden er udskiftes skal den tørre inden det igen er sikkert for dig at køre i bilen. 

Uanset om det er muligt at reparere ruden eller om den skal udskiftes, så husk at tjekke din bilforsikring og se om de dækker stenslag. Nogle gør men ikke alle.

Flere Nyheder